”Miten sä uskallat?”

 

Viimeisten muutamien kuukausien aikana olen kuullut tämän kysymyksen moneen kertaan, kun olen raottanut tulevaisuuden suunnitelmiani lähipiirilleni. Vastaus on yksinkertainen: uskallan, koska tiedän mitä haluan.

Yrittäjyys on kummitellut nurkan takana. Vielä viisi vuotta sitten vannoin, että yrittäjäksi en ainakaan ryhdy. Koin kuitenkin saman kuin pimeää pelkäävä lapsi: pikkuhiljaa pahimmasta möröstä tuli rauhoittava osa arkea. Kun yrittäjyydestä tuli vaihtoehto, se huuhtaisi tulevaisuusahdistuksen mennessään.

Yrittäjäisän tyttärenä kehitys on kaiketi luonteva: se mikä teininä tuntui liian stressaavalta, on aikuisvuosien aikana muuttunut kiinnostavaksi ja konkreettiseksi vaihtoehdoksi.

Haaste ja mahdollisuus

Kuuteen opiskeluvuoteeni mahtui yhtä monta vuotta oman alan töitä. Työkokemukseeni voit tutustua tarkemmin täällä. Kaiken tämän jälkeen tuntui, että on aika ottaa harppaus eteenpäin – kääntää uusi sivu työurallani.

Nyt seison ennenkokemattoman haasteen edessä. Tämän haasteen takana on kuukausien ajatushautomo sekä armoton itsetutkiskelu: onko minusta yrittäjäksi. Kun usko itseen on ollut koetuksella, ovat keskustelut yrittäjäkonkareiden sekä oman alani osaajien kanssa tehneet tehtävänsä.

Yrittäjyys paitsi sopii elämäntilanteeseeni myös kannustaa oppimaan lisää ja estää jämähtämästä paikoilleen. Se on sopiva sekoitus avoimia ovia, kovaa työtä ja haasteita. Ennen kaikkea se on elämäntapa, johon tiedän sopeutuvani.

Tietysti on ollut ja tulee olemaan hetkiä, jolloin myös kysyn itseltäni: ”Miten uskallan?” Kaiken oppimani ja kokemani kannustuksella olen kuitenkin valmis kohtaamaan yrittäjyyden ylä- ja alamäet. Tiedän mitä haluan, ymmärrän mihin olen ryhtymässä ja toivon, että valitsemani polku johdattaa minua eteenpäin urallani.

Please follow and like us:
Categories: yrittäjyys

0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *